Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Forum İnfaz Koruma'ya Hoşgeldiniz
İnfaz Ve Koruma Memurları ile Ceza İnfaz Kurumunda Görev Yapan Tüm Ünvanların Sosyal Dünyası
Giriş yap
Kayıt ol
Forum Kurallarına Göz Atmayı Unutmayın!
Ana sayfa
arg-position="2" arg-href="/" arg-value="Forumlar" />
Ceza İnfaz Kurumunda Çalışan Ünvanlar
İdare Memuru
İDARE MEMURU
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
VK
Bize ulaşın
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="sametgören23" data-source="post: 212" data-attributes="member: 7"><p><strong>Ceza infaz kurumlarında yönetici olmak ister misiniz?</strong></p><p></p><h3><strong>Önemli bir kamu hizmeti!</strong></h3><p>Ceza infaz kurumu denildiğine insan zihninde ilk olarak duvarlar, tel örgüler, kilitli kapılar, parmaklıklı pencereler canlanmaktadır ama gerçekte bir ceza infaz kurumunun en önemli boyutu insani boyutudur çünkü ceza infaz kurumları temelde insanlarla ilgili hizmetlerin yürütüldüğü önemli bir kamu kurumudur.</p><p></p><h3><strong>İnsan haklarını temel alan bir yaklaşım…</strong></h3><p>Demokratik toplumlarda yasalar toplumun temelini oluşturur ve ana değerlerini korur. Bunlardan en önemlisi, kişisel ve sosyal konumları ne olursa olsun, bütün insanların saygıdeğer olduğunun kabul edilmesidir. İnsanlara gösterilecek saygının en önemli ölçülerinden biri de bir toplumun, ceza yasalarını çiğneyen ya da çiğnediği ileri sürülen kişilere karşı nasıl davrandığıdır. Bu kişiler başkalarının haklarını ihlal etmiş kişiler olabilir. Ceza infaz kurumu personeli, ne suç işlemiş olursa olsun bu kimselere karşı ırk, dil, din, mezhep, milliyet, renk, cinsiyet, felsefî inanç, köken, siyasî düşünceleri ile ekonomik güçleri ve diğer toplumsal konumları yönünden ayrım yapılmaksızın adil bir şekilde kamu hizmetini sunmakla görevlidir.</p><p></p><h3><strong>Ceza infaz kurumu personeli niçin çalışıyor?</strong></h3><p>Ceza infaz kurumu personeli, ahlaki temeller ışığında hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi amacıyla bilimsel temellere ve tekniklere dayalı olarak oluşturulan eğitim, öğretim ve iyileştirme programlarını uygulayarak hükümlüleri üretken, meslek sahibi, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir birey olarak tahliye sonrası yeni bir hayata hazırlamak için fedakârca görev yapmaktadır.</p><p></p><h3><strong>Personelle hükümlüler arasındaki ilişkiler her şeyin temelidir.</strong></h3><p>Ceza infaz kurumlarında yürütülen eğitim, öğretim ve iyileştirme faaliyetlerinin başarıya ulaşması hükümlüler ile personel arasındaki iletişim sürecinin iyi yönetilmesine ve iyileştirme programları uygulayacak nitelikli personelin seçimine bağlıdır. Kurum yönetimi temelde personeli etkin ve verimli kullanarak hükümlüleri rehabilite etmeyi içermektedir. Bir ceza infaz kurumunun iyi yönetilmesine ilişkin temel ilke, bu iki grup arasındaki ilişki ve bu ilişkinin sağlam temeller üzerinde sürdürülmesidir.</p><p></p><h3><strong>İyi liderlik hayati önem taşır</strong></h3><p>Ceza infaz kurumu yöneticileri yalnızca idari işlere odaklanmamalıdır. Aynı zamanda sorumlu oldukları personelin istekli bir şekilde çalışmasını sağlayacak ve görevlerini ifa ederken değerli bir iş yapıyor olduklarını hissettirecek liderlik gücüne de sahip olmaları gerekir. Ayrıca ceza infaz kurumu yönetimi gibi zor bir alanda en yüksek ölçülere bağlı kalma konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahip olmalıdırlar.</p><p></p><p><strong>İnsan kaynağının iyi yönetilmesi</strong></p><p>Ceza infaz kurumunda görev yapan personele değerli bir şey yaptıkları düşüncesini ve inancını aşılayabilmek cezaevi yöneticileri için son derece güçtür. Bu nedenle ceza infaz kurumu yöneticileri; bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından talip ederek yeniliklere ve değişime açık, insan kaynakları yönetim süreçlerine hâkim olmalıdır.</p><p></p><h3><strong>Ceza infaz kurumunda çalışmak zor bir görevdir.</strong></h3><p>Hürriyeti bağlayıcı ceza nedeniyle ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin birçoğunun ruhsal sorunlarının olması, uyuşturucu bağımlılığı bulunması, aile bağlarının zayıf olması gibi nedenler ile potansiyel olarak şiddet içeren davranışları ve öngörülemeyen tepkileri olabilmektedir. Bazıları kamuya zarar verecek nitelikte kimselerdir; bazıları tehlikeli ve saldırgandır; bazıları da ceza infaz kurumundan firar etmek için ellerinden geleni yapar.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><h3><strong>Kriz yönetimi ve disiplinin sağlanması</strong></h3><p>Ceza infaz kurumlarında yürütülen iyileştirme programlarının başarısı öncelikle ceza infaz kurumunda düzenli bir yaşam biçiminin oluşturulmasına bağlıdır. Kurumda yaşanabilecek olası bir olumsuz durum krize dönüşebilir. Örneğin hükümlüler arasında çıkan ufak bir kavganın toplu ayaklanma ya da isyana dönüşebileceği her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Tehlikeli durumların birdenbire çıkması çok ender rastlanılan bir durumdur. Çoğu kez, bir patlamaya doğru gidilmekte olduğunu gösteren birçok belirti olur. Bu nedenle ceza infaz kurumu yöneticileri kurumun asayiş ve düzeninin sağlanması için gerekli çalışmaları etkin ve eksiksiz olarak yürütmeli, olası krizlere karşı öngörülü olmalıdır.</p><p></p><h3><strong>Personelin Kişisel Yetkinlikleri</strong></h3><p>Ceza infaz kurumunda çalışmak bir eşi daha olmayan kişisel özellikler ve yetkinlikler gerektirir. Örneğin; problem çözme, hızlı karar alabilme, analitik düşünebilme vb.</p><p></p><p>Ceza infaz kurumu görevlileri tehlikeli hükümlülerde dâhil olmak üzere, bütün hükümlülere karşı dengeli, insani ve adil bir şekilde davranmalarını sağlayacak kişisel özelliklere sahip olmalıdır. Örneğin; ilkeli, adaletli, hoşgörülü, dürüst, sabırlı, ön yargılardan uzak vb.</p><p></p><p><strong>Cezaevi personelinin nitelikli olmasının gerekliliği</strong></p><p>Ceza infaz kurumlarında hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması amacıyla hükümlülere yönelik uygulanan iyileştirme programlarının (eğitim, öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetler, güvenlik hizmetleri, sağlık hizmetleri, meslek edindirme çalışmaları vb.) başarısı her şeyden önce nitelikli ve yetkin insan kaynağına bağlıdır. Özü ve konusu insan olan ceza infaz kurumu personelini diğer çalışanlardan ayıran en önemli husus; yeri geldiğinde bir eğitimci, bir sağlıkçı, bir mühendis, bir tiyatrocu, bir yazar, bir itfaiyeci gibi çok yönlü olarak görev yapmasıdır.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><h3><strong>Cezaevi personelinin rolü </strong></h3><p>Hükümlü ve tutuklulara iyi, insani ve adil bir şekilde davranmak; Hükümlü ve tutukluların güvende olmalarını sağlamak; Ceza infaz kurumlarının asayiş ve düzenini sağlamak; Hükümlülerin mahkûmiyet sürelerini olumlu bir şekilde değerlendirme fırsatı vererek tahliye edildikten sonra yeniden topluma katılabilmelerini sağlamak</p><p></p><h3><strong>İdare memurunun rolü</strong></h3><p>İdare memuru, ceza infaz kurumlarında cezaevi müdürü ve cezaevi ikinci müdüründen sonra gelen yönetici personeldir. İdare memuru, amirlerinin gözetimi ve denetiminde yöneticilikte yetiştirilmek amacıyla kurum yönetim organizasyonu içerisinde kendisine ilgili mevzuatta verilen görevleri yapmaktadır.</p><p></p><h3><strong>İdare Memuru Öğrenciliği</strong></h3><p>İdare Memuru Öğrencisi Alım İlanı kapsamında Adayların KPSS P3 puan türü esas alınmak suretiyle ilan edilen kadro sayısının beş katı aday en yüksek puandan başlamak suretiyle sözlü sınav ve mülakata tabi tutulur. Sözlü sınav ve mülakatta asil olarak başarılı olan adaylar; Ankara, İstanbul, Denizli, Kahramanmaraş ve Erzurum personel eğitim merkezilerinden birinde veya bir kaçında 3 aylık teorik ve ikamet ettikleri yere yakın ceza infaz kurumlarında 2 aylık uygulamalı eğitim olmak üzere en az 5 aylık bir eğitime tabi tutulur. Eğitim sonunda yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar sınav puanları dikkate alınmak suretiyle idare memuru ihtiyacı bulunan ceza infaz kurumlarına tercihleri doğrultusunda puan üstünlüğü esasına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak aday idare memuru olarak atanırlar, yaklaşık 1 yıllık aday memurluk sürecini tamamlayanların asil olarak atamaları yapılır. İdare memuru öğrencileri 5 aylık eğitim sürecinde aylık olarak yaklaşık 600 TL öğrenci harçlığı almaktadırlar. Eğitim süresi içinde yemek ve barınma ihtiyaçları eğitim merkezleri tarafından karşılanmaktadır.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><h3><strong>İdare memuru maaşı ve özlük hakları</strong></h3><p>Ceza infaz kurumunda görev yapan personel fiili hizmet zammından yararlandığı için 2,5 yıl erken emekli olmakta ve 2,5 yılda fazla çalışmış gibi emeklilik tazminatından yararlanmaktadır. İdare memurlarının görevleri süresince ve emeklilikte silah taşıma hakkı da bulunmaktadır. Ceza infaz kurumlarında yönetici personel olarak görev yapacak idare memurları memurları ceza infaz kurumu yerleşkesi içinde bulunan kurum lojmanlarından boş lojman olması halinde yararlanabilmektedir. Yine ceza infaz kurumu yerleşkesi içinde yer alan sosyal tesislerden ve satış mağazalarından yararlanabildiği gibi yerleşke içinde kreş olması durumunda çocukları da kreşten yararlanabilmektedir. Bazı ceza infaz kurumu yerleşkeleri içinde ilköğretim ve lise düzeyende okullarda bulunmaktadır.</p><p></p><p>Ceza infaz kurumları iş yurdu yönetiminde de görevde alabilen idare memurları iş yurdu faaliyetlerinden elde edilen gelirler doğrultusunda yıllık olarak kar payı alabilmektedir.</p><p></p><p>Ceza infaz kurumunda görevli personel kuruma geliş ve gidişlerde servis imkânından da faydalanmaktadır.</p><p></p><p>Hizmet öncesi eğitime tabi tutulan idare memurları iki yıl zorunlu görev süresine tabidir. İdare memurları aday memur olarak göreve başladıklarından adaylık süresince (en az bir yıl) kurum içi naklen tayin talebinde bulunamazlar. Eş, sağlık ve can güvenliği gibi mazerete dayalı tayin taleplerini göreve başladıktan bir yıl sonra NAS üzerinden iletebilirler. İsteğe bağlı tayin talepleri de görev yaptıkları bölge ve ceza infaz kurumu türüne göre kazandıkları puanlar esas alınarak yine NAS üzerinden alınmaktadır. Tayin taleplerinin değerlendirilmesinde; puan üstünlüğü, hizmetin gerekleri ve personel ihtiyacı dikkate alınmaktadır.</p><p></p><h3><strong>Eğitim ve Kariyer Yönetimi</strong></h3><p>İdare Memurluğu öğrenciliğinde geçen eğitim süresi (5 ay) de dâhil olmak üzere ceza infaz kurumunda 3 yıl görev yapan idare memurları; kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılarak başarılı olmaları durumunda görevde yükselme suretiyle kurum ikinci müdürü unvanında atanabilmektedirler. İlerleyen süreçte performansları, nitelikleri ve becerileri dikkate alınarak kurum müdürü unvanında da görev alabilmektedirler. Ayrıca ceza infaz kurumlarında idare memuru görevi hem kariyer hem de ekonomik olarak tatmin edici olmakla birlikte hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması çalışmalarında ekip lideri olarak insanlığa faydalı olmanın verdiği manevi doyum ile topluma en iyi şekilde hizmet vermenin gururunu da yaşatmaktadır. İdare memurları yöneticilikte en iyi şekilde yetişmeleri amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun hizmet içi eğitimlerle (Liderlik, iletişim, güvenlik, bilişim teknolojileri vb.) de desteklenmektedirler.</p><p></p><h3></h3></blockquote><p></p>
[QUOTE="sametgören23, post: 212, member: 7"] [B]Ceza infaz kurumlarında yönetici olmak ister misiniz?[/B] [HEADING=2][B]Önemli bir kamu hizmeti![/B][/HEADING] Ceza infaz kurumu denildiğine insan zihninde ilk olarak duvarlar, tel örgüler, kilitli kapılar, parmaklıklı pencereler canlanmaktadır ama gerçekte bir ceza infaz kurumunun en önemli boyutu insani boyutudur çünkü ceza infaz kurumları temelde insanlarla ilgili hizmetlerin yürütüldüğü önemli bir kamu kurumudur. [HEADING=2][B]İnsan haklarını temel alan bir yaklaşım…[/B][/HEADING] Demokratik toplumlarda yasalar toplumun temelini oluşturur ve ana değerlerini korur. Bunlardan en önemlisi, kişisel ve sosyal konumları ne olursa olsun, bütün insanların saygıdeğer olduğunun kabul edilmesidir. İnsanlara gösterilecek saygının en önemli ölçülerinden biri de bir toplumun, ceza yasalarını çiğneyen ya da çiğnediği ileri sürülen kişilere karşı nasıl davrandığıdır. Bu kişiler başkalarının haklarını ihlal etmiş kişiler olabilir. Ceza infaz kurumu personeli, ne suç işlemiş olursa olsun bu kimselere karşı ırk, dil, din, mezhep, milliyet, renk, cinsiyet, felsefî inanç, köken, siyasî düşünceleri ile ekonomik güçleri ve diğer toplumsal konumları yönünden ayrım yapılmaksızın adil bir şekilde kamu hizmetini sunmakla görevlidir. [HEADING=2][B]Ceza infaz kurumu personeli niçin çalışıyor?[/B][/HEADING] Ceza infaz kurumu personeli, ahlaki temeller ışığında hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi amacıyla bilimsel temellere ve tekniklere dayalı olarak oluşturulan eğitim, öğretim ve iyileştirme programlarını uygulayarak hükümlüleri üretken, meslek sahibi, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir birey olarak tahliye sonrası yeni bir hayata hazırlamak için fedakârca görev yapmaktadır. [HEADING=2][B]Personelle hükümlüler arasındaki ilişkiler her şeyin temelidir.[/B][/HEADING] Ceza infaz kurumlarında yürütülen eğitim, öğretim ve iyileştirme faaliyetlerinin başarıya ulaşması hükümlüler ile personel arasındaki iletişim sürecinin iyi yönetilmesine ve iyileştirme programları uygulayacak nitelikli personelin seçimine bağlıdır. Kurum yönetimi temelde personeli etkin ve verimli kullanarak hükümlüleri rehabilite etmeyi içermektedir. Bir ceza infaz kurumunun iyi yönetilmesine ilişkin temel ilke, bu iki grup arasındaki ilişki ve bu ilişkinin sağlam temeller üzerinde sürdürülmesidir. [HEADING=2][B]İyi liderlik hayati önem taşır[/B][/HEADING] Ceza infaz kurumu yöneticileri yalnızca idari işlere odaklanmamalıdır. Aynı zamanda sorumlu oldukları personelin istekli bir şekilde çalışmasını sağlayacak ve görevlerini ifa ederken değerli bir iş yapıyor olduklarını hissettirecek liderlik gücüne de sahip olmaları gerekir. Ayrıca ceza infaz kurumu yönetimi gibi zor bir alanda en yüksek ölçülere bağlı kalma konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahip olmalıdırlar. [B]İnsan kaynağının iyi yönetilmesi[/B] Ceza infaz kurumunda görev yapan personele[B] [/B]değerli bir şey yaptıkları düşüncesini ve inancını aşılayabilmek cezaevi yöneticileri için son derece güçtür. Bu nedenle ceza infaz kurumu yöneticileri; bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından talip ederek yeniliklere ve değişime açık, insan kaynakları yönetim süreçlerine hâkim olmalıdır. [HEADING=2][B]Ceza infaz kurumunda çalışmak zor bir görevdir.[/B][/HEADING] Hürriyeti bağlayıcı ceza nedeniyle ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin birçoğunun ruhsal sorunlarının olması, uyuşturucu bağımlılığı bulunması, aile bağlarının zayıf olması gibi nedenler ile potansiyel olarak şiddet içeren davranışları ve öngörülemeyen tepkileri olabilmektedir. Bazıları kamuya zarar verecek nitelikte kimselerdir; bazıları tehlikeli ve saldırgandır; bazıları da ceza infaz kurumundan firar etmek için ellerinden geleni yapar. [HEADING=2][B]Kriz yönetimi ve disiplinin sağlanması[/B][/HEADING] Ceza infaz kurumlarında yürütülen iyileştirme programlarının başarısı öncelikle ceza infaz kurumunda düzenli bir yaşam biçiminin oluşturulmasına bağlıdır. Kurumda yaşanabilecek olası bir olumsuz durum krize dönüşebilir. Örneğin hükümlüler arasında çıkan ufak bir kavganın toplu ayaklanma ya da isyana dönüşebileceği her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Tehlikeli durumların birdenbire çıkması çok ender rastlanılan bir durumdur. Çoğu kez, bir patlamaya doğru gidilmekte olduğunu gösteren birçok belirti olur. Bu nedenle ceza infaz kurumu yöneticileri kurumun asayiş ve düzeninin sağlanması için gerekli çalışmaları etkin ve eksiksiz olarak yürütmeli, olası krizlere karşı öngörülü olmalıdır. [HEADING=2][B]Personelin Kişisel Yetkinlikleri[/B][/HEADING] Ceza infaz kurumunda çalışmak bir eşi daha olmayan kişisel özellikler ve yetkinlikler gerektirir. Örneğin; problem çözme, hızlı karar alabilme, analitik düşünebilme vb. Ceza infaz kurumu görevlileri tehlikeli hükümlülerde dâhil olmak üzere, bütün hükümlülere karşı dengeli, insani ve adil bir şekilde davranmalarını sağlayacak kişisel özelliklere sahip olmalıdır. Örneğin; ilkeli, adaletli, hoşgörülü, dürüst, sabırlı, ön yargılardan uzak vb. [B]Cezaevi personelinin nitelikli olmasının gerekliliği[/B] Ceza infaz kurumlarında hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması amacıyla hükümlülere yönelik uygulanan iyileştirme programlarının (eğitim, öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetler, güvenlik hizmetleri, sağlık hizmetleri, meslek edindirme çalışmaları vb.) başarısı her şeyden önce nitelikli ve yetkin insan kaynağına bağlıdır. Özü ve konusu insan olan ceza infaz kurumu personelini diğer çalışanlardan ayıran en önemli husus; yeri geldiğinde bir eğitimci, bir sağlıkçı, bir mühendis, bir tiyatrocu, bir yazar, bir itfaiyeci gibi çok yönlü olarak görev yapmasıdır. [HEADING=2][B]Cezaevi personelinin rolü [/B][/HEADING] Hükümlü ve tutuklulara iyi, insani ve adil bir şekilde davranmak; Hükümlü ve tutukluların güvende olmalarını sağlamak; Ceza infaz kurumlarının asayiş ve düzenini sağlamak; Hükümlülerin mahkûmiyet sürelerini olumlu bir şekilde değerlendirme fırsatı vererek tahliye edildikten sonra yeniden topluma katılabilmelerini sağlamak [HEADING=2][B]İdare memurunun rolü[/B][/HEADING] İdare memuru, ceza infaz kurumlarında cezaevi müdürü ve cezaevi ikinci müdüründen sonra gelen yönetici personeldir. İdare memuru, amirlerinin gözetimi ve denetiminde yöneticilikte yetiştirilmek amacıyla kurum yönetim organizasyonu içerisinde kendisine ilgili mevzuatta verilen görevleri yapmaktadır. [HEADING=2][B]İdare Memuru Öğrenciliği[/B][/HEADING] İdare Memuru Öğrencisi Alım İlanı kapsamında Adayların KPSS P3 puan türü esas alınmak suretiyle ilan edilen kadro sayısının beş katı aday en yüksek puandan başlamak suretiyle sözlü sınav ve mülakata tabi tutulur. Sözlü sınav ve mülakatta asil olarak başarılı olan adaylar; Ankara, İstanbul, Denizli, Kahramanmaraş ve Erzurum personel eğitim merkezilerinden birinde veya bir kaçında 3 aylık teorik ve ikamet ettikleri yere yakın ceza infaz kurumlarında 2 aylık uygulamalı eğitim olmak üzere en az 5 aylık bir eğitime tabi tutulur. Eğitim sonunda yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar sınav puanları dikkate alınmak suretiyle idare memuru ihtiyacı bulunan ceza infaz kurumlarına tercihleri doğrultusunda puan üstünlüğü esasına göre 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak aday idare memuru olarak atanırlar, yaklaşık 1 yıllık aday memurluk sürecini tamamlayanların asil olarak atamaları yapılır. İdare memuru öğrencileri 5 aylık eğitim sürecinde aylık olarak yaklaşık 600 TL öğrenci harçlığı almaktadırlar. Eğitim süresi içinde yemek ve barınma ihtiyaçları eğitim merkezleri tarafından karşılanmaktadır. [HEADING=2][B]İdare memuru maaşı ve özlük hakları[/B][/HEADING] Ceza infaz kurumunda görev yapan personel fiili hizmet zammından yararlandığı için 2,5 yıl erken emekli olmakta ve 2,5 yılda fazla çalışmış gibi emeklilik tazminatından yararlanmaktadır. İdare memurlarının görevleri süresince ve emeklilikte silah taşıma hakkı da bulunmaktadır. Ceza infaz kurumlarında yönetici personel olarak görev yapacak idare memurları memurları ceza infaz kurumu yerleşkesi içinde bulunan kurum lojmanlarından boş lojman olması halinde yararlanabilmektedir. Yine ceza infaz kurumu yerleşkesi içinde yer alan sosyal tesislerden ve satış mağazalarından yararlanabildiği gibi yerleşke içinde kreş olması durumunda çocukları da kreşten yararlanabilmektedir. Bazı ceza infaz kurumu yerleşkeleri içinde ilköğretim ve lise düzeyende okullarda bulunmaktadır. Ceza infaz kurumları iş yurdu yönetiminde de görevde alabilen idare memurları iş yurdu faaliyetlerinden elde edilen gelirler doğrultusunda yıllık olarak kar payı alabilmektedir. Ceza infaz kurumunda görevli personel kuruma geliş ve gidişlerde servis imkânından da faydalanmaktadır. Hizmet öncesi eğitime tabi tutulan idare memurları iki yıl zorunlu görev süresine tabidir. İdare memurları aday memur olarak göreve başladıklarından adaylık süresince (en az bir yıl) kurum içi naklen tayin talebinde bulunamazlar. Eş, sağlık ve can güvenliği gibi mazerete dayalı tayin taleplerini göreve başladıktan bir yıl sonra NAS üzerinden iletebilirler. İsteğe bağlı tayin talepleri de görev yaptıkları bölge ve ceza infaz kurumu türüne göre kazandıkları puanlar esas alınarak yine NAS üzerinden alınmaktadır. Tayin taleplerinin değerlendirilmesinde; puan üstünlüğü, hizmetin gerekleri ve personel ihtiyacı dikkate alınmaktadır. [HEADING=2][B]Eğitim ve Kariyer Yönetimi[/B][/HEADING] İdare Memurluğu öğrenciliğinde geçen eğitim süresi (5 ay) de dâhil olmak üzere ceza infaz kurumunda 3 yıl görev yapan idare memurları; kariyer ve liyakat ilkeleri çerçevesinde yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılarak başarılı olmaları durumunda görevde yükselme suretiyle kurum ikinci müdürü unvanında atanabilmektedirler. İlerleyen süreçte performansları, nitelikleri ve becerileri dikkate alınarak kurum müdürü unvanında da görev alabilmektedirler. Ayrıca ceza infaz kurumlarında idare memuru görevi hem kariyer hem de ekonomik olarak tatmin edici olmakla birlikte hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması çalışmalarında ekip lideri olarak insanlığa faydalı olmanın verdiği manevi doyum ile topluma en iyi şekilde hizmet vermenin gururunu da yaşatmaktadır. İdare memurları yöneticilikte en iyi şekilde yetişmeleri amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun hizmet içi eğitimlerle (Liderlik, iletişim, güvenlik, bilişim teknolojileri vb.) de desteklenmektedirler. [HEADING=2][/HEADING] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
arg-position="2" arg-href="/" arg-value="Forumlar" />
Ceza İnfaz Kurumunda Çalışan Ünvanlar
İdare Memuru
İDARE MEMURU
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram