Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Forum İnfaz Koruma'ya Hoşgeldiniz
İnfaz Ve Koruma Memurları ile Ceza İnfaz Kurumunda Görev Yapan Tüm Ünvanların Sosyal Dünyası
Giriş yap
Kayıt ol
Forum Kurallarına Göz Atmayı Unutmayın!
Ana sayfa
arg-position="2" arg-href="/" arg-value="Forumlar" />
Ceza İnfaz Kurumunda Olan Birimler
İdari Gözlem Kurulu
İDARE VE GÖZLEM KURULU
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
VK
Bize ulaşın
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="sametgören23" data-source="post: 194" data-attributes="member: 7"><p>MADDE 22- (1) İdare ve gözlem kurulu; kurum müdürünün başkanlığında, gözlem ve sınıflandırmadansorumlu ikinci müdür, idare memuru, cezaevi tabibi, psikiyatrist, bir psikolog ve psiko-sosyal yardım servisindegörevli diğer unvandan bir personel, öğretmen, infaz ve koruma başmemuru ile kurum müdürü tarafından teknikpersonel arasından seçilen bir görevliden oluşur.(2) Birinci fıkrada sayılan personelin tamamının kurumda bulunmaması hâlinde idare ve gözlem kurulu,mevcut olanlarla oluşturulur.</p><p></p><p>İdare ve gözlem kurulunun görev ve yetkileri</p><p></p><p>MADDE 28- (1) İdare ve gözlem kurulu aşağıda sayılan işleri yapmakla görevli ve yetkilidir:a) Hükümlülerin suç türlerini belirleyerek, durumlarına uygun kurumlara ayrılmalarını sağlamak vebunlara uygun olacak infaz ve iyileştirme rejimini saptamak.b) Hükümlülerin kurumlara kabullerinden sonra kalacakları odaları belirlemek.c) Kurumlarda kalmakta olan hükümlüleri gruplandırmak.ç) Hükümlülerin kalmakta oldukları odaları değiştirmek.d) Hükümlülerin bireysel olarak, psiko-sosyal yardım servisince hazırlanan iyileştirme programlarınauyumunu ve sonuçlarını değerlendirmek.e) İyileştirme programları kapsamında spor alanları, çok amaçlı salon, kütüphane ve iş atölyelerindenyararlanma gibi faaliyetlere katılabilecek durumdaki hükümlüler ile kurumun iç hizmetlerinde çalıştırılacakhükümlülerin belirlenmesi ile ilgili karar almak.f) Tehlikeli hâli bulunan ya da örgüt mensubu olan hükümlülerle ilgili olarak, telefon görüşmeleri ileradyo, televizyon yayınları ve internet olanaklarından yararlanma hakkının kısıtlanmasına karar vermek.g) Açık kurumlar ile eğitimevlerinde bulunan hükümlülerden; kurum dışındaki eğitim, ağaçlandırma,çevre düzenlemesi ve temizliği, doğal afet sonrası yardım, tiyatro çalışmaları gibi sosyal, kültürel ve sportifetkinliklere katılacak hükümlülerin, kurum dışına çıkabilmeleri için karar almak.ğ) Açık kurumlarda ve eğitimevlerinde kalan hükümlülerin, oda ve eklentilerinde bulundurabileceklerieşyaların cinsleri ve miktarlarını belirlemek.h) Koşullu salıvermeye ve uygulanacak infaz rejimine esas teşkil edecek iyi hâl kararını almak.ı) Hükümlüleri, tutum ve davranışlarına göre ödüllendir</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sametgören23, post: 194, member: 7"] MADDE 22- (1) İdare ve gözlem kurulu; kurum müdürünün başkanlığında, gözlem ve sınıflandırmadansorumlu ikinci müdür, idare memuru, cezaevi tabibi, psikiyatrist, bir psikolog ve psiko-sosyal yardım servisindegörevli diğer unvandan bir personel, öğretmen, infaz ve koruma başmemuru ile kurum müdürü tarafından teknikpersonel arasından seçilen bir görevliden oluşur.(2) Birinci fıkrada sayılan personelin tamamının kurumda bulunmaması hâlinde idare ve gözlem kurulu,mevcut olanlarla oluşturulur. İdare ve gözlem kurulunun görev ve yetkileri MADDE 28- (1) İdare ve gözlem kurulu aşağıda sayılan işleri yapmakla görevli ve yetkilidir:a) Hükümlülerin suç türlerini belirleyerek, durumlarına uygun kurumlara ayrılmalarını sağlamak vebunlara uygun olacak infaz ve iyileştirme rejimini saptamak.b) Hükümlülerin kurumlara kabullerinden sonra kalacakları odaları belirlemek.c) Kurumlarda kalmakta olan hükümlüleri gruplandırmak.ç) Hükümlülerin kalmakta oldukları odaları değiştirmek.d) Hükümlülerin bireysel olarak, psiko-sosyal yardım servisince hazırlanan iyileştirme programlarınauyumunu ve sonuçlarını değerlendirmek.e) İyileştirme programları kapsamında spor alanları, çok amaçlı salon, kütüphane ve iş atölyelerindenyararlanma gibi faaliyetlere katılabilecek durumdaki hükümlüler ile kurumun iç hizmetlerinde çalıştırılacakhükümlülerin belirlenmesi ile ilgili karar almak.f) Tehlikeli hâli bulunan ya da örgüt mensubu olan hükümlülerle ilgili olarak, telefon görüşmeleri ileradyo, televizyon yayınları ve internet olanaklarından yararlanma hakkının kısıtlanmasına karar vermek.g) Açık kurumlar ile eğitimevlerinde bulunan hükümlülerden; kurum dışındaki eğitim, ağaçlandırma,çevre düzenlemesi ve temizliği, doğal afet sonrası yardım, tiyatro çalışmaları gibi sosyal, kültürel ve sportifetkinliklere katılacak hükümlülerin, kurum dışına çıkabilmeleri için karar almak.ğ) Açık kurumlarda ve eğitimevlerinde kalan hükümlülerin, oda ve eklentilerinde bulundurabileceklerieşyaların cinsleri ve miktarlarını belirlemek.h) Koşullu salıvermeye ve uygulanacak infaz rejimine esas teşkil edecek iyi hâl kararını almak.ı) Hükümlüleri, tutum ve davranışlarına göre ödüllendir [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
arg-position="2" arg-href="/" arg-value="Forumlar" />
Ceza İnfaz Kurumunda Olan Birimler
İdari Gözlem Kurulu
İDARE VE GÖZLEM KURULU
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram